End of content
End of content
Giuseppe Giusti: Aceto Balsamico is een van de oudste fabrikanten ter wereld. Twee broers van deze familie registreerden zich in 1605 al in het handelsregister in Modena. De eerste vermelding van hun uitstekende Aceto Balsamico komt uit 1700, toen zij hun acetaia – een rijpingszolder – uitbreidden met nieuwe vaten en ook vaten van andere producenten.
In 1861 wonnen zij een prestigieuze prijs met hun 90(!) jaar oude balsamicoazijn uit het vat A3. Dit specifieke vat is bovendien nog steeds in gebruik, net als veel andere vaten uit de 18de en 19de eeuw. In de balsamicoazijnindustrie geldt namelijk dat een vat beter wordt naarmate het ouder wordt, omdat het aroma steeds dieper en ook intenser wordt.
Er zijn allemaal classificaties voor officiële balsamicoazijn, en verschillende standaarden. Het zou geen Italiaans product zijn als er een instantie zou zijn die alle azijn beoordeelt en classificeert. Dat wordt gedaan door Consorzio Tutela Aceto Balsamico di Modena, een vereniging van twee eerdere consortia. Zij controleren niet alleen of een fabrikant wel op de juiste manier de balsamicoazijn produceert.
Daarnaast zorgen zijn namelijk ook dat niet-aangesloten fabrikanten de naam Aceto Balsamico di Modena niet mogen gebruiken voor hun product.
In de collectie balsamicoazijn van Giuseppe Giusti zitten verschillende azijnen. In de historische collectie komt dit het best naar voren. Deze bestaat uit de volgende varianten:
End of content
End of content
Meld je aan voor de nieuwsbrief* en blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen, acties, activiteiten en ontvang goede recepten en advies.
*uitschrijven kan ieder moment
Lange Bisschopstraat 66
7411 KN Deventer
T: 06 41660020
E: info@kitchencorner.nl
KVK: 52779424
BTW: NL001915997B81